Brownies


100 g margarin eller smör
150 g mörk blockchoklad
1 påse, 50 g valnötskärnor
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

 

1. Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en liten långpanna ca 20x30 cm i
storlek. Eller avdela en större långpanna med folie.
2. Smält margarin tillsammans med sönderbruten choklad på mycket svag värme i en kastrull eller i vattenbad.
3. Låt blandningen svalna. Hacka valnötterna.
4. Blanda ner ägg, socker, nötter och mjöl blandat med bakpulver.
5. Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter. Ytan ska vara torr medan kakan är kladdig inuti. Låt kakan svalna innan den skärs upp i lagom stora fyrkanter.

 

 

Sök recept


Chokladrecept