Chokladrulle med hallonmousse

1 rulle
Chokladrulle med hallonmousse
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Sätt ugnen på 250 grader

1. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.
3. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!
4. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.
5. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.
6. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.

1. Klä en långpanna (30x40 cm) med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner detta försiktigt i äggsmeten.

3. Bred snabbt ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen i ca 5 minuter. Prova med en sticka!

4. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på sockrat smörpapper. Dra av bakpapperet. Låt kakan kallna, gärna med långpannan över.

5. Krämen: Vispa samman ägg, socker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen tjock under vispning på svag värme. Krama ur gelatinet och rör ner i krämen. Tillsätt hallonen och låt krämen kallna.

6. Bred krämen över kakan och rulla ihop från långsidan. Förvara kakan kallt.

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept