Chokladtårta

Ingredienser:
Recept med kakao 3 msk kakao
Recept med mjölk 1 1/2 dl mjölk
Recept med smör 150 gram smör
Recept med strösocker 2 1/2 dl strösocker
Chokladtårta
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Chokladmousse

150 gram mörk blockchoklad

2 äggulor

2 msk stark kaffe

2 äggvitor

2 dl vispgrädde

 

Chokladglasyr

3 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk bryggmalet kaffe

2 tsk vaniljsocker

50 gram smält smör

3 msk mjölk

 

Smält smöret och blanda med mjölk. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakap. Rör ner i äggsmeten varvat med mjölkblandningen. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt svalna.

Chokaldmoussen:

Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i micro. Rör ner äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorn och grädde var för sog och vänd ner i chokladen.

Dela kakan i två bottnar. Lägg på moussen och täck med andra botten. Låt stå kallt.

Chokladglasyren:

Rör samman ingredienserna till glasyren och bred den över och runt tårtan. Strö på silverkulor eller annan garnering. Servera.

 

 

Sök recept


Chokladrecept