Smördegsrullar med choklad och nötfyllning

ca 30 kakor
Smördegsrullar med choklad och nötfyllning
Betyg: 
0,0

Gör så här:

 

  1. Rulla ut smördegen på en bänk eller ett bakbord. Bred på ett lager Nutella.
  2. Strö över hasselnötter.
  3. Rulla från båda långsidorna mot mitten till en fast rulle så att du får kringelliknande kakor när du skär rullen i ca 2 cm breda bitar.
  4. Lägg rullen invirad i smörpapper i frysen ca 1 timme så att den går lätt att skära
  5. Sätt ugnen på 225 grader
  6. Täck en plåt med bakplåtspapper.
  7. Lägg kakorna på plåten och grädda dem mitt i ugnen 10-15 minuter tills de fått fin färg. 
  8. Låt kakorna kallna och servera dem nygräddade så de har sin knaprighet kvar. Det går även bra att värma upp dem i ugnen innan de ska serveras

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept