Vår goda bakelse

Portioner: 20
Ingredienser:
Recept med kakao 2 msk kakao
Recept med mandelmassa 500 gram mandelmassa
Recept med mjukt smör 175 gram mjukt smör
Recept med vetemjöl 1 1/2 dl vetemjöl
Vår goda bakelse
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Hallonfromage

6 gelatinblad

ca 200 gram hallon

1 1/2 dl vispgrädde

2 dl naturell yoghurt, 3%

1 dl florsocker

 

Hallongelé

3 gelatinblad

3/4 dl konc hallonsaft

3/4 dl vatten

 

Garnering

250 gram blåbär

1-2 citroner

 

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa smöret poröst. Riv mandelmassan och rör i den. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. Blanda mjölet med kakao och bakpulver. Rör ner det i smeten. Häll smeten i en smord och bröad liten långpanna.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Låt svalna.

 

Hallonfromagen

Blötlägg gelatinbladen i vatten ca 5 minuter. Mixa hallonen och vispa grädden. Blanda hallonen och grädden medyouhurt och florsocker. ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Blanda gelatinet med ca 2 msk av gräddsmeten, rör sedan ner allt gelatinet i smeten under omrörning. Bred mousen på kakbottnen. Låt stå kallt i minst 4 timmar.

 

Hallongelé

Blötlägg gelatinet i vatten i ca 5 minuter. Värm saft och vatten. Tillsätt gelatinet och rör om. Låt svalna. Häll geléet på tårtan och lå´t stelna i kylen. Skär i rutor med vass kniv.

 

Garnering

Garnera strax före serviering med blåbär och lite strimlat citronskal.

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept