Choklad & hallonsufflé

Ca 10 port

100 g hallonpuré
50 g smör
150 g grädde
425 g Felchlin maracaibo Clasificado 65%
150 g hallonpuré
Märg av 1/4 vaniljstång
60 g äggulor
1 tsk maizena
200 g äggvita
40 g socker
1 tsk citronsaft
Tryffelkulor mörk choklad

 

Koka upp hallonpuré, smör och grädde. Slå det över 300 g Maracaibo, mixa slät med en stavmixer och låt svalna till 30 grader. Fyll de mörka skalen med ganache. Smörj 8 st espressokoppar med smör och strö med socker. Var mycket nogrann så att hela koppen blir smord. Placera de smorda kopparna på en plåt. Sätt ugnen på 190 grader. Vispa ihop hallonpuré, märg av 1/4 vaniljstång, äggula och maizena i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg i en skål. Vispa äggvitorna och sockret till marängmassa, gärna i en hushållsassistent på medelhastighet. Koka hallonkrämen under ständig omrörning. krämen ska koka upp ordentligt. Tag kastrullen från värmen. Slåkrämen i skålen med den finhackade chokladen och rör om. Blanda därefter 1/3 del av den vispade marängen. OBS! Rör ihop den varma smeten till en jämn massa. Vänd försiktigt ner denresternade marängsmeten. Fyll de välsmorda kopparna med denfärdiga sufflé smeten och lägg en tryffelkula i mitten. Ställ plåten med kopparna i ugnen och grädda suffléerna i 190 grader ca 8-10 min. Ta ut plåten, placera ett hallon på toppen och servera direkt.

 

 

Sök recept


Chokladrecept