Choklad- och nötpaj

8-10 bitar
Choklad- och nötpaj
Betyg: 
0,0

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält matfett i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och vetemjöl. Rör samman till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, gärna med löstagbar kant, ca 23 cm i diametern. Grädda pajskalet mitt i ugnen, 12-15 minuter. Låt pajskalet kallna.
  4. Häll grädde, socker och kakao i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och bubbelkoka på svagvärme, ca 25 minuter. Rör om då och då i massan.
  5. Hacka under tiden nötter och choklad. Ta kastrullen från värmen och rör ner matfett, choklad och nöt- och russinmixen. Rör tills chokladen och matfettet har smält och massan är blank. Låt den svalan lite.
  6. Häll massan i det gräddade pajskalet och låt pajen stå kallt.

 

 

Sök recept


Chokladrecept