Chokladkaka med rabarberkompott

Chokladkaka med rabarberkompott
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Rabarber

3 stjälkar rabareber

3 dl vatten

1 dl socker

 

Till formen

1 msk smör

1 dl kokosflingor

 

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form som har löstagbara kanter och strö sedan formen med kokosflingorna.

Smält chokladen i en skål i ett vattenbad. dela gulor från vitor och lägg i två separata skålar. Vispa gulorna med fruktsocker lite lätt. Vispa vitorna till hårt skum.

Blanda gulorna med chokladen, kaffet och valnötterna. Blanda försiktigt ner chokladsmeten i äggvitevispet med stor sked. Häll smeten i formenoch grädda i max 10 minuter. Ställ kakan att svalna i kylen ca 1 timme.

Dela rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Koka upp vattnet och sockret. Lägg i rabarberbitarna och koka i 3 minuter. Plocka upp med en hålslev och låt kallna.

 

Skär tårtan i bitar och garnera med rabarbern. Servera med lättvispad grädde eller glass.

 

 

Sök recept


Chokladrecept