Chokladtryffel med rostade frön

Portioner: 24
Ingredienser:
Recept med smör 50 g smör
Recept med kvarg 1 dl kvarg
Recept med salt 1 krm salt

Denna tryffel ska inte rullas utan skäras i bitar.

Tips: Istället för pumpakärnor använd rostade, salta solroskärnor.

Chokladtryffel med rostade frön
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta sedan av kastrullen från värmen.  Bryt chokladed i bitar och rör ner i grädden och låt den smälta. Rör i kvarg.  Häll chokladsmeten i en aluminumform ca 10*17 cm.  Rosta pumpakärnorna i en torr, varm stekpanna. Rör i salt och strö kärnorna över chokladen. Låt stelna i kyl i minst 4 timmar.  Ta tryffeln ur formen och skär den i bitar.

 

 

Sök recept


Chokladrecept