Frusen Daimtårta

Ingredienser:
Recept med bakpulver 1/2 tsk bakpulver
Recept med strösocker 1 1/2 dl strösocker
Frusen Daimtårta
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Äggvitorna vispas till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och bakpulver.

 

Bred ut till två tallrikstora rundlar på två smorda och mjölade bakpåtspapper. Ställ in plåtarna i ugnen samtidigt, byt plats efter halva tiden. Fals 1 och 3

100-125 grader i 1 1/2 timme

 

Fyllning

3-5 dl vispgrädde

3 äggulor

1/2 dl ströcosker

1 krossad dubbeldajm

Vispa grädden. Blanda resten av ingredienserna och blanda det med grädden.

Fördela dyllningen mellan och ovanpå bottnarna. Ställ in tårtan i frysen utan något över i cirka en timme., täck därefter över tårtan.

Garnera gärna med krossad dajm, strössel eller choklad

 

 

Sök recept


Chokladrecept