Halloncheesecake med vit choklad

Ingredienser:
Recept med smör 125 gram smör
Halloncheesecake med vit choklad
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Fyllning

400 gram färskost

1 1/2 dl strösocker

2 ägg

1 citron, rivet skal

2 dl färska hallon eller jordgubbar

100 gram vit choklad

3 dl créme fraiche

3 msk strösocker

 

Garnering

2 dl färska hallon eller jordgubbar

 

Tillagning

Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25cm i diametern) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter i 175 grader.

Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills den blir slät, Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat ca 30 minuter. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.

Vispa ihop choklad, créme fraiche och socker. ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen i ca 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.

Garnera med färska hallon eller jordgubbar.

 

 

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept