Italiensk semifreddo

Portioner: 10
Italiensk semifreddo
Betyg: 
0,0

Gör så här:
  1. Bryt chokladen i bitar. Smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Separera äggvita från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vispa gulorna och sockret separat till en ljus porös smet.
  3. Vispa grädden i en rymligbunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten försiktigt.
  4. Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären.
  5. Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna varsamt.
  6. Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst.
  7. Djupfryses glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme innan servering.
  8. Garnera med bär och mandel vid servering. 

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept