Italiensk semifreddo

Portioner: 10

Ingredienser

  • 200 g vit choklad
  • 4 st ägg
  • 1 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 150 g italienska madelskorpor, biscotti
  • 5 dl färska grovhackade jordgubbar

Garnering

  • färska jordgubbar
  • 1/2 dl grovhackade pistagemandel

Gör så här
Bryt chokladen i bitar. Smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn.

Separera äggvita från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vispa gulorna och sockret separat till en ljus porös smet.

Vispa grädden i en rymligbunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten försiktigt.

Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären.

Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna varsamt.

Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst.


Djupfryses glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme innan servering.

Garnera med bär och mandel vid servering.

Lämna en kommentar