Ljuvlig chokladtryffelpaj

Portioner: 0
Ingredienser:
Recept med kakao 2 msk kakao
Recept med smör 150 gram smör
Ljuvlig chokladtryffelpaj
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Sätt ugnen på 200grader. Smält smöret till degen och blanda ihop resten av ingredienserna. Tryck ut degen i en stor pajform, ca 30 centimeter i diametern. Grädda skalet i 10 min. och låt det kallna helt.

 

1 1/2 msk konjak

2 dl vispgrädde

300 gram mörk choklad med hög kakohalt

75 gram rumsvarmt smör

 

Koka upp konjaken och grädden i en kastrull, dra från värmen och lägg i chokladen, bruten i bitar. Rör tills allt smält. Rör sist i smöret, klickvis

Häll tryffeln i pajskalet. Låt svalna och ställ sedan i kylen till nästa dag.

 

Garnera pajen med hyvlad vitchoklad och färska hallon. Servera med lätt vispad grädde.

 

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept