Mintchokladkaka

Portioner: 10
Ingredienser:
Recept med kakao 1/2 dl kakao
Recept med strösocker 1 1/2 dl strösocker
Recept med vatten 1/2 dl vatten
Recept med vetemjöl 2 1/2 dl vetemjöl
Recept med ägg 2 st ägg
Mintchokladkaka
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Glasyr

50 gram margarin eller smör

2 dl florsocker

2 msk kakao

1 tsk pepparmintsarom

1-2 msk vatten

 

 

Smält matfettet i en kastrull. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner mjölblandningen, matfettet och vatten i äggvispet. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter. Låt kakan kallna innan den lossas från formen.

Smält matfettet till glasyren. Tillsätt florsocker, kakao, pepparmintsaromen och vatten. Rör till en slät glasyr. Bred glasyren över kakan.
Servera gärna vaniljglass till kakan.

 

 

Sök recept


Chokladrecept