Smördegsbakelse med vit chokladmousse

Portioner: 10
Smördegsbakelse med vit chokladmousse
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Fyllning

3 dl vispgrädde

150 gram vit choklad, grovhackad

ev. vanlijstång, urskrapade frön

1 liter jordgubbar, i halvor

10 klassar röda vinbär

 

Tillagning:

Tina eventuellt smördeg. dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, ca 8*8 cm.

Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en en skål av varje platta, använd en gaffel. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelser och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svlana på galler.

 

Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Tillsätt eventuella vaniljfrön. låt kallna och vispa hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, granera med bär.

 

 

Sök recept


Chokladrecept