Swensons chokladkaka med färska bär

6-8 personer, tid: 40 minuter

Ingredienser:

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad (gärna 72 procent)
  • 125 g mjöl
  • 250 g florsocker
  • 4 ägg
  • 2 msk kaffe

Till servering:

  • Färska bär
  • Lättvispad grädde

Gör så här:

  1. Smält smöret. Häll det över chokladen och rör under svag värme (gärna i vattenbad) så att chokladen smälter.
  2. Tillsätt mjöl och florsocker och rör tills det blir en jämn smet. Vispa till sist i äggen och kaffe.
  3. Vik gladpack över en avlång brödform, det ska vara mycket plast utöver det i formen.
  4. Fyll formen med smeten och täck över med gladpacken som är över.
  5. Grädda i 130 grader 25 minuter (de flesta plast klarar upp till 150 grader).
  6. Ställ kallt att svalna.
  7. Servera med färska bär och lättvispad grädde.

 

 Recpet från DN - Söndag 2008-07-13; www.dn.se

 

 

Sök recept


Chokladrecept