Amerikansk chokladfudge

ca 60 bitar
Amerikansk chokladfudge
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Det här är en exklusiv och maffig fudge, lite tätare och segare än vanlig fudge.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper (eller en avlång form för limpor går också bra).

Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10min – passa noga så att de inte bränns.

Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.

Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.

Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.

Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.

Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.

Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

 

 

Sök recept


Chokladrecept