Godismuffins

Portioner: 14
Ingredienser:
Recept med ägg 2 st ägg
Recept med kakao 4 msk kakao
Fyllning

Gör sedan fyllningen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt sedan mjöl och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering

Recept med mjöl 1,5 msk mjöl
Recept med socker 0,5 dl socker
Recept med kakao 1,5 msk kakao
Godismuffins
Betyg: 
0,0

Gör så här:

Dessa muffins kan lätt misstas för stora, krämiga praliner. De har segt innehåll och lite tuggmotstånd. Serveras de halvtinade känns de därför inte så mäktiga. Bra att ha i frysen när choklad suget blir stort.

Börja med att smälta smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ner ägg och socker pösigt och rör ned det smälta smöret. Rör ned mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.

 

 

 

Sök recept


Chokladrecept