After Eight kaka

Portioner: 1

  • 100 gram smör eller margarin
  • After Eight eller andra mintchokladkakor
  • 2 st ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver

Glasyr

  • 150 gram After Eight eller andra mintchokladkakor

Gör så här
Smörj och bröa en form, helst med löstagbarkant, ca 21 cm i diameter.

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Dra kastrullen från värmen och bryt ner mintchokladbitarna. Låt smälta och rör till en jämn smet.

Vispa ägga och socker pösigt och tillsätt sedan chokladblandningen. Rör om noga. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och rör sedan ned blandningen i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i 18 minuter i 175 grader.

Ta ut kakan ur ugnen och täck toppen med mintkakor. Grädda i ytterligare 5 minuter för att kakorna ska smälta och bred sedan ut dem så de täcker hela toppen av kakan.

Låt stelna och ta sedan bort formens kant. Förvara svalt.