Amerikansk chokladfudge

ca 60 bitar

Ingredienser

  • 2 ½ dl pecannötter eller valnötter
  • 1 ml smör
  • 1 nypa salt
  • 1 burk kondenserad mjölk
  • 200 g ljus choklad
  • 300 g mörk choklad
  • 1½ tsk vaniljsocker

Gör så här
Det här är en exklusiv och maffig fudge, lite tätare och segare än vanlig fudge.

Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper (eller en avlång form för limpor går också bra).

Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10min – passa noga så att de inte bränns.

Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.

Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.

Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.

Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.

Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.

Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

Lämna en kommentar