ca 60 bitar
Ingredienser
- 2 ½ dl pecannötter eller valnötter
- 1 ml smör
- 1 nypa salt
- 1 burk kondenserad mjölk
- 200 g ljus choklad
- 300 g mörk choklad
- 1½ tsk vaniljsocker
Gör så här
Det här är en exklusiv och maffig fudge, lite tätare och segare än vanlig fudge.
Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20×20 cm, med bakplåtspapper (eller en avlång form för limpor går också bra).
Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10min – passa noga så att de inte bränns.
Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.
Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.
Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.
Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.