4-6 port
- 125 g mörk choklad
- 2 äggulor
- 1/2 rivet skal av apelsin
- 1 msk färskpressad apelsinjuice
- 3 msk starkt bryggt kaffe
- 3 dl vispgrädde
- 3 msk florsocker
Kanderade nötter
- 1 1/2 dl sötmandel
- 1 1/2 dl hasselnötter
- 50 g smör
- 1/2 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk vispgrädde
- 1 st rivet skal av spelsin
Gör så här
Smält chokladen över ett vattenbad. Låt den svalna lite.
Blanda äggulorna, apelsinskal, apelsinjuice och kaffe i bunke. Vispa grädde med florsocker, inte för hårt.
Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd ner grädden. Rör försiktigt till en slät mousse.
Fördela moussen i 4-6 portinonsformar. Ställ i kylen minst 1 timme.
Kanderade nötter:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Tillsätt socker, mjöl och grädde. Låt koka ca 1/2 minut under sändig omrörning.
Blanda ner mandlarna, hasselnötterna och apelsinskal i smörblandningen. Bred ut massan på en bakpappersklädd plåt, se till att nötterna inte ligger på varandra.
Ställ in nötterna i ugnen ca 10 minuter. ta ut dem och låt svalna. Bryt loss mandlarna och nötter från varandra. Hacka dem grovt.
Servera chokladmoussen med de kanderade nötterna. Garnera gärna med apelsinskal.