Att använda en chokladfontän

De flesta älskar choklad, men tänk att kunna kombinera den otroliga chokladen med en fantastisk chokladfontän och känna chokladdoften hemma. Det är även både gott och snyggt med en chokladfontän. När man använder sig av en chokladfontän bör man dock tänka på vissa saker, för att man ska få den optimala chokladen. Chokladen bör smältas innan man lägger den i chokladfontänen. Det gör man enklast i mikrovågsugnen, men man kan även smälta chokladen under vattenbad. Det är bra att använda sig av en choklad som innehåller mycket fett, för att få den optimala effekten. Men det går givetvis att använda sig av vilken choklad man än vill. Men för att få den bästa konsistensen, effekten och smaken på chokladen är det som ovan nämnts bra att använda en choklad som är fetare. Man brukar rekommendera choklad som innehåller runt 40 procent kakaosmör, för att man ska få den bästa effekten till sin chokladfontän.

Tillställningar och chokladfontäner

Idag har chokladfontäner blivit mycket populärt och många använder dem i hemmabruk. Men att stoltsera en tillställning med en chokladfontän är också mycket vanligt idag. Tidigare användes chokladfontäner främst på caféer eller liknande, men idag kan man se dem användas både i privat bruk, men också till fester och olika tillställningar. Detta eftersom det är lätt att förknippa chokladfontäner med fester. Det är snyggt, prydligt, smakar gott och dessutom doftar det enastående gott. En chokladfontän är därför mycket rekommenderad till fester och tillställningar av alla de slag.

Chokladfontäner för hemmabruk

Som ovan nämnts är det mycket vanligt idag att använda sig av chokladfontäner för hemmabruk. Det bästa med det är att man själv kan styra vilken choklad man vill använda sig av. Oavsett om det är mörk, ljus eller vit choklad. Man kan också bjuda över sina nära och kära på en chokladfonduekväll, med önskat tillbehör, så som exempelvis frukter eller godis. Man kan helt enkelt blanda som man vill, vilket är den största fördelen med att ha en egen chokladfontän hemma. Det finns många varianter av chokladfontäner och man kan hitta dem lite överallt. De är inte heller särskilt dyra, och väl värda att köpa för de där kvällarna som man vill unna sig något extra eller när man helt enkelt är sugen på att äta choklad från en chokladfontän. De är dessutom väldigt vackra att titta på, samt avger en härlig doft av choklad, som påminner om doften när man tillverkar choklad i en chokladfabrik.

Lämna en kommentar