Banankaka med choklad och hasselnötter

Portioner: 1

Ingredienser

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g hasselnötskärnor
  • 2 st mogna bananer
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här
Smörj och bröa en avlång form. Hacka chokladen och nötterna grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i sänder. Rör därefter ner bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen och grädda 40 minuter i 175°C. Om den är för kladdig känner man tyvärr en bismak av bakpulver.

Variera genom att byta ut chokladen och nötterna mot tex russin och andra typer av nötter.

Lämna en kommentar