Portioner: 1
Ingredienser
- 100 g mörk choklad
- 50 g hasselnötskärnor
- 2 st mogna bananer
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk kanel
Gör så här
Smörj och bröa en avlång form. Hacka chokladen och nötterna grovt och mosa bananerna. Rör smör och socker pösigt och tillsätt äggen ett i sänder. Rör därefter ner bananmoset. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och vänd ner blandningen i smeten. Tillsätt därefter nötter och choklad. Häll smeten i formen och grädda 40 minuter i 175°C. Om den är för kladdig känner man tyvärr en bismak av bakpulver.
Variera genom att byta ut chokladen och nötterna mot tex russin och andra typer av nötter.