Ingredienser
- 1 tsk bakpulver
- 200 gram mörk choklad
- 175 gram smör
- 3 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 4 ägg
Chokladtryffel
- 1 1/2 dl vispgrädde
- 200g mjölkchoklad
Dekoration
- 30-50 gram vit choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Hacka chokladen. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Vispa ägg och socker. Tillsätt mjöl väl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta smöret och chokladen.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en rektangulär form ca 22*22 cm med löstagbara botten ( eller en rund). häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
Chokladtryffeln
Låt grädden koka upp. hacka chokladen och låt den smälta i den heta grädden. Låt svalna och stelna till bredbar konsistens. Bred tryffelkrämen över kakan. Låt den stelna.
Dekoration
Smält den vita chokladen och ringla den över.