Cheescake med vit choklad

Ingredienser

  • 1 tsk kanel
  • 15 krossade digestivkex
  • 100 gram smält smör

Fyllning

  • 200 gram (1 ask) philadelphia Cream Cheese
  • 250 gram (1 burk) kesella 10%
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • Rivet skal och saft från 1 lime
  • 200 gram vit blockchoklad

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda smör, kexen och kanelen och tryck ut det i en form med löstagbara kanter. Grädda i 8-10 minuter. Låt svalna

Sänk ugnen till 175 grader. Blanda ingredienserna utom chokladen, smält chokladen som vanligt på spisen i ett vattenbad. Blanda ner chokladen i smeten. Häll allt i pajskalet.

Grädda i ca 45 minuter tills fyllningen stelnat.

Lämna en kommentar