Chokladbiscotti

ca 50 st

  • 100 g mandel
  • 50 g pinjenötter
  • 50 g valnötter
  • 2 st ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 100 g mörk choklad
  • 3 1/2 – 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 190 grader.
  • Grovhacka mandel, pinjenötter och valnötter. Rosta dem några minuter mitt i ugnen.
  • Vispa samman ägg och socker. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad. Vispa ner chokladen i äggvispet.
  • Tillsätt nötter och mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Arbeta samman till en ganska lös deg.
  • Forma 3 längder, platta till dem lite. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
  • Ta ut plåten och skär längderna i sneda bitar. Sänk värmen till 125 grader och torka kakorna mitt i ugnen, ca 25 minuter.