Chokladbröd

Portioner: 45

Ingredienser:

  • 5 msk kakao
  • 200 gram smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 ägg till pensling

Gör så här:

Garnering

valfri karamellfärg
pärlsocker

Droppa karamellfärg i en skål med pärlsocker. rör m ch låt sockret torka.

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda ingredienserna till en smidig deg. Dela i 4 längder, forma till rullar. Lägg rullarna på bakplåtspappersklädda plåtar och platta till dem. Ju tunnare, desto sprödare blir de. Pensla med uppvispat ägg. Strö på det färgade pärlsockret.

Grädda i 20 minuter. Skär kakorna i diagonala snitt, ca 2-3 cm breda.

Lämna en kommentar