Chokladbrûlée

ca 4 portioner

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk 3%
  • 1 st vaniljstång
  • 3/4 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 4 st äggulor
  • 2 msk råsocker

Garnering

  • 2 st passionsfrukter

Gör så här

  1. Häll grädde och mjölk i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg dem i kastrullen tillsammans med stången, socker och kakao. Sätt på ugnen på 150 grader.
  2. Vispa samman pch låt koka upp under omrörning. Ta upp vaniljstången.
  3. Lägg äggulorna i en skål och häll över den varma gräddmjölken under kraftig vispning.
  4. Fördela smeten i 4 portionsformar, ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i ett vattenbad och grädda dem i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. (Smeten är då fortfarande lös i mitten, men den stelnar när brûléen blir kall). Låt formarna stå i kylen över natten.
  5. Strö eventuellt råsockret över formarna. Säll ugnen på grill och gratinera brûléen några minuter tills sockret har smält. Låt ugnsluckan vara öppen och passa formarna noga!!
  6. Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Fördela över formarna.

Lämna en kommentar