ca 4 portioner
- 3 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk 3%
- 1 st vaniljstång
- 3/4 dl socker
- 4 msk kakao
- 4 st äggulor
- 2 msk råsocker
Garnering
- 2 st passionsfrukter
Gör så här
- Häll grädde och mjölk i en kastrull. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur kornen. Lägg dem i kastrullen tillsammans med stången, socker och kakao. Sätt på ugnen på 150 grader.
- Vispa samman pch låt koka upp under omrörning. Ta upp vaniljstången.
- Lägg äggulorna i en skål och häll över den varma gräddmjölken under kraftig vispning.
- Fördela smeten i 4 portionsformar, ca 1 1/2 dl. Ställ formarna i ett vattenbad och grädda dem i nedre delen av ugnen ca 60 minuter. (Smeten är då fortfarande lös i mitten, men den stelnar när brûléen blir kall). Låt formarna stå i kylen över natten.
- Strö eventuellt råsockret över formarna. Säll ugnen på grill och gratinera brûléen några minuter tills sockret har smält. Låt ugnsluckan vara öppen och passa formarna noga!!
- Dela passionsfrukten och skrapa ur fruktköttet. Fördela över formarna.