4 portioner
- 2 dl mjölk 3%
- 2 msk honung
- 200 g mörk choklad 70%
- 1 1/2 dl blandade nötter och mandel
- 3 msk råsocker
- 1 1/2 msk vatten
Gör så här
- Häll mjölken i en liten kastrull och tillsätt honungen. Låt det koka upp under omrörning.
- Hacka chokladen ganska fint och lägg i en skål. Häll över den varma mjölken och rör tills chokladen är en jämn smet. Fördela i 4 portionsglas. Låt stå kallt för att stelna.
- Skålla och skala mandeln. Hacka eventuellt nötter och mandlar. Rosta till lite färg i en torr stekpanna.
- Tillsätt socker och vatten. Rör om hela tiden och fortsätt att steka tills allt socker har smält, vätskan avdunstat och nötterna karamelliserade.
- Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna. Bryt söner och strö över chokladganachen. Servera frukt till.