Chokladganache med karamelliserade nötter

4 portioner

  • 2 dl mjölk 3%
  • 2 msk honung
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 1 1/2 dl blandade nötter och mandel
  • 3 msk råsocker
  • 1 1/2 msk vatten

Gör så här

  1. Häll mjölken i en liten kastrull och tillsätt honungen. Låt det koka upp under omrörning.
  2. Hacka chokladen ganska fint och lägg i en skål. Häll över den varma mjölken och rör tills chokladen är en jämn smet. Fördela i 4 portionsglas. Låt stå kallt för att stelna.
  3. Skålla och skala mandeln. Hacka eventuellt nötter och mandlar. Rosta till lite färg i en torr stekpanna.
  1. Tillsätt socker och vatten. Rör om hela tiden och fortsätt att steka tills allt socker har smält, vätskan avdunstat och nötterna karamelliserade.
  2. Häll upp på bakplåtspapper och låt kallna. Bryt söner och strö över chokladganachen. Servera frukt till.

Lämna en kommentar