Chokladkaka med rabarberkompott

Ingredienser

  • 4 msk fruktsocker
  • 1 dl hackade valnötter
  • 300 gram mörk choklad
  • 1/2 dl stark kaffe
  • 6 ägg

Rabarberkompott

  • 3 stjälkar rabareber
  • 3 dl vatten
  • 1 dl socker

Till formen

  • 1 msk smör
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en form som har löstagbara kanter och strö sedan formen med kokosflingorna.

Smält chokladen i en skål i ett vattenbad. dela gulor från vitor och lägg i två separata skålar. Vispa gulorna med fruktsocker lite lätt. Vispa vitorna till hårt skum.

Blanda gulorna med chokladen, kaffet och valnötterna. Blanda försiktigt ner chokladsmeten i äggvitevispet med stor sked. Häll smeten i formenoch grädda i max 10 minuter. Ställ kakan att svalna i kylen ca 1 timme.

Dela rabarbern i ca 5 cm långa bitar. Koka upp vattnet och sockret. Lägg i rabarberbitarna och koka i 3 minuter. Plocka upp med en hålslev och låt kallna.

Skär tårtan i bitar och garnera med rabarbern. Servera med lättvispad grädde eller glass.