Chokladmaränger med nutella

Portioner: 8

Ingredienser

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk fin kakao
  • 1 tsk pressad citron

Fyllning

  • 4 msk nutella eller nötcreme
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 st passionsfrukter
  • 1 ask physalis

Marängerna kan förberedas flera dagar i förväg, men fyll dem precis innan de ska serveras.

Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.

Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en riktigt ren och torr bunke. Blanda socker med kakaon, tillsätt blandning och citronsaften lite i taget under vispning tills du får en riktigt fast och glansig maräng. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten trillar ur.

Klicka ut 8 stora maränger på ett bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten med en sked. Sätt plåten i mitten av ugnen och sänk till 100 grader. Låt stå i ugnen i ca 2,5 timmar, tills marängerna är riktigt torra. Stäng av ugnen men låt marängerna ligga kvar i eftervärmen i 1 timme. Låt dem svalna på galler.

Fyllning:

Börja med en klick nutella i fördjupningen på varje maräng. Vispa grädden fluffig men inte hård och klicka ut över nutellan. Toppa med innanmätet av passionsfrukten och delad physalis.

Servera genast!