Portioner: 8
Ingredienser
- 4 st äggvitor
- 2 dl socker
- 1 msk fin kakao
- 1 tsk pressad citron
Fyllning
- 4 msk nutella eller nötcreme
- 2 dl vispgrädde
- 4 st passionsfrukter
- 1 ask physalis
Marängerna kan förberedas flera dagar i förväg, men fyll dem precis innan de ska serveras.
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum i en riktigt ren och torr bunke. Blanda socker med kakaon, tillsätt blandning och citronsaften lite i taget under vispning tills du får en riktigt fast och glansig maräng. Du ska kunna vända bunken upp och ner utan att smeten trillar ur.
Klicka ut 8 stora maränger på ett bakplåtspapper. Gör en liten fördjupning i mitten med en sked. Sätt plåten i mitten av ugnen och sänk till 100 grader. Låt stå i ugnen i ca 2,5 timmar, tills marängerna är riktigt torra. Stäng av ugnen men låt marängerna ligga kvar i eftervärmen i 1 timme. Låt dem svalna på galler.
Fyllning:
Börja med en klick nutella i fördjupningen på varje maräng. Vispa grädden fluffig men inte hård och klicka ut över nutellan. Toppa med innanmätet av passionsfrukten och delad physalis.
Servera genast!