ca 28 st
250 g smör eller margarin
3 dl råsocker eller strösocker
4 st ägg
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
1/2 dl kakao
125 g djupfrysta otinade hallon
Gör så här:
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen, ett och ett, under fortsatt kraftig vispning.
- Blanda mjöl med bakpulver,vaniljsocker, potatismjöl och siktad kakao. rör ner i äggsmeten och rör om väl.
- Vänd försiktigt ner hallonen. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen, 20-22 minuter. Låt kakorna kallna. Garnera efter egen smak.
Förslag på olika garneringar:
Rör samman 2 dl florsocker med 1-2 msk vatten och spritsa över muffinsen. Garnera ev. med non stop, strössel eller chokladplatta.
Smält lite choklad och gör ett mönster över muffinssen.
Toppa med en klick vispad grädde och ett hallon.