Portioner: 6
- 3 st gelatinblad
- 5 dl mellangrädde
- ½ dl ljust muskovado eller strösocker
- 200 g mörk choklad 70%
Hallongrädde
- 2 dl vispgrädde
- 2-3 dl Färska eller frysta hallon
- 2 msk gelésocker eller vanligt strösocker
Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ungefär 5 minuter.
Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lägg i gelatinbladen så de smälter.
Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält.
Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylskåpet till pannacottan stelnat, ca 2 timmar.
Vispa grädden tjock.
Mosa de halvtinade bären och blanda dem med socker och grädde.
Låt hallongräddden stå kallt en stund.
Klicka grädden i glasen på pannacottan. Njut!