Chokladpannacotta med hallongrädde

Portioner: 6

  • 3 st gelatinblad
  • 5 dl mellangrädde
  • ½ dl ljust muskovado eller strösocker
  • 200 g mörk choklad 70%

Hallongrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2-3 dl Färska eller frysta hallon
  • 2 msk gelésocker eller vanligt strösocker

Gör så här
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ungefär 5 minuter.

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Lägg i gelatinbladen så de smälter.

Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält.

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylskåpet till pannacottan stelnat, ca 2 timmar.

Vispa grädden tjock.

Mosa de halvtinade bären och blanda dem med socker och grädde.

Låt hallongräddden stå kallt en stund.

Klicka grädden i glasen på pannacottan. Njut!

Lämna en kommentar