8-10 bitar
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1/2 dl mjölk
Fyllning
- 2 burk aprikoshalvor á 410 gram
Garnering
- 3 dl vispgrädde
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g mörk choklad
Gör så här
- Sätt på ugnen på 250 grader. Låt aprikoserna rinna av. Mosa hälften av dem och skär resten i tunna klyftor.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret. Rör ner det i äggsmeten och tillsätt mjölken.
- Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen, 5-7 minuter.
- Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret som kakan har gräddats på.
- Bred aprikosmoset över kakan och fördela aprikosklyftorna ovanpå. Rulla samman tårtan medan den ännu är varm. Låt tårtan kallna.
- Vispa grädden och smaka av med vanlijsocker. Bred grädden över tårtan. Flisa chokladen och fördela den över grädden.