Chokladrulle

8-10 bitar

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk

Fyllning

  • 2 burk aprikoshalvor á 410 gram

Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 250 grader. Låt aprikoserna rinna av. Mosa hälften av dem och skär resten i tunna klyftor.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda samman mjölet med bakpulvret. Rör ner det i äggsmeten och tillsätt mjölken.
  3. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen, 5-7 minuter.
  4. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper och dra bort pappret som kakan har gräddats på.
  5. Bred aprikosmoset över kakan och fördela aprikosklyftorna ovanpå. Rulla samman tårtan medan den ännu är varm. Låt tårtan kallna.
  6. Vispa grädden och smaka av med vanlijsocker. Bred grädden över tårtan. Flisa chokladen och fördela den över grädden.