Chokladtårta

Ingredienser

  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 150 gram smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl

Chokladmousse

  • 150 gram mörk blockchoklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk stark kaffe
  • 2 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde

Chokladglasyr

  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bryggmalet kaffe
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smält smör
  • 3 msk mjölk

Gör så här

Smält smöret och blanda med mjölk. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakap. Rör ner i äggsmeten varvat med mjölkblandningen. Häll i en smord och bröad form och grädda i 175 grader ca 40 minuter eller tills den är genomgräddad. Låt svalna.

Chokaldmoussen:

Bryt chokladen i bitar och smält i vattenbad eller i micro. Rör ner äggulorna och kaffet. Vispa äggvitorn och grädde var för sog och vänd ner i chokladen.

Dela kakan i två bottnar. Lägg på moussen och täck med andra botten. Låt stå kallt.

Chokladglasyren:

Rör samman ingredienserna till glasyren och bred den över och runt tårtan. Strö på silverkulor eller annan garnering. Servera.

Lämna en kommentar