Chokladtårta

Ingredienser

  • 2 1/2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 100 gram smör eller margarin
  • 3 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 ägg

Chokladsås

  • 50 gram smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 1 1/2 dl mjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk kakao

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader.

Smält matfettet, slå det i mjölken och låt det bli fingervarmt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och vänd ner det i mjölkblandningen.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao och rör ner det i äggsmets- och mjölkblandningen till en jämn smet.Häll smeten i en smord form och bröad form, ca 20-25 cm i diameter. grädda i ca 30 minuter. Låt svalna något.

Smält matfettet til chokladsåsen i en kastrull och tillsätt mjölken. blanda mjöl, socker och kakao och slå det i kastrullen under omrörning. Låt koka till en tjock sås. Rör hela tiden så att det inte bränns. Häll chokladsåsen lite slarvigt över tårtan. Det är bara fint om det rinner ner lite här och där.

Ställ svalt. Dekorera den sedan innan den serveras.

Lämna en kommentar