8-10 bitar
Ingredienser
- 150 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 3 dl strösocker
- 1/2 dl ljus sirap
- 3 3/4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1/2 krm salt
- 3/4 dl kakao
- 10 st dumlekolor
Gör så här
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält matfett och vispa samman ägg, socker och sirap. Rör ner det avsvalnade matfettet i äggsmeten.
Blanda samman mjölet med bakpulver, vaniljsocker,salt och kakao. Rör ner det i smeten.
Dela varje dumblekola i ca 3 bitar och rör ner dem i smeten. Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diametern.
Grädda mitt i ugnen i 30-35 minuter. Kakan ska vara kladdig i mitten när du känner med en sticka.
Sikta över florsocker när kakan har svalnat.
Garnera eventuellt med lite vispad grädde och halverade dumlekolor.