Fransk chokladtårta

Ingredienser

  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade hasselnötter
  • 200 gram mörk choklad
  • 200 gram smör eller margarin
  • 2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 4 ägg

Gör så här
Bryt chokladen i bitar. Låt chokladen och smöret smälta över sjudande vattenbad. Se till att ingen vattenånga kommer ner i chokladen, då blir den gryning.

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diametern.

Vispa ägg och socker poröst. Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i äggvispet. Blanda mjöl, nötter och bakpulver, vänd försiktigt ner det i smeten. Häll smeten i formen och grädda ca 15 minuter på nedersta falsen.

Låt tårtan kallna. Spritsa en krans av vispad grädde ovanpå tårtan och strö riven choklad