ca 25 st
Ingredienser
- 200 g sötmandel
- 3 st bittermandel
- 3 1/4 dl florsocker
- 3 st äggvitor
Fyllning
- 2 dl marsankräm
- 150 g smör eller margarin
- 1/2 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakao
Garnering
- 200 g mörk blockchoklad
- 1 msk matolja
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med siktat florsocker.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner äggvitorna i mandelblandningen.
Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Jämna till smeten och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
Tillaga marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Rör matfett poröst och tillsätt lite av marsankrämen i omgångar.
Tillsätt siktat florsocker, vaniljsocker och kakao. Rör till en smidig smet.
Bred chokladkrämen lite toppigt över kakorna och låt dem stå kallt en stund.
Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i ett vattenbad tillsammans med matoljan.
Doppa krämsidan på biskvierna i chokladen och vrid dem så att överflödig choklad rinner av.
Låt kakorna stå kallt.