Franska Chokladbiskvier

ca 25 st

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3 st bittermandel
  • 3 1/4 dl florsocker
  • 3 st äggvitor

Fyllning

  • 2 dl marsankräm
  • 150 g smör eller margarin
  • 1/2 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kakao

Garnering

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 1 msk matolja

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.

Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med siktat florsocker.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner äggvitorna i mandelblandningen.

Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Jämna till smeten och grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Tillaga marsankrämen enligt förpackningens anvisningar. Rör matfett poröst och tillsätt lite av marsankrämen i omgångar.

Tillsätt siktat florsocker, vaniljsocker och kakao. Rör till en smidig smet.

Bred chokladkrämen lite toppigt över kakorna och låt dem stå kallt en stund.

Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i ett vattenbad tillsammans med matoljan.

Doppa krämsidan på biskvierna i chokladen och vrid dem så att överflödig choklad rinner av.

Låt kakorna stå kallt.

Lämna en kommentar