Frusen Daimtårta

Ingredienser

  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 äggvitor

Fyllning

  • 3-5 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krossad dubbeldajm

Gör så här
Äggvitorna vispas till hårt skum. Vänd försiktigt ner socker och bakpulver.

Bred ut till två tallrikstora rundlar på två smorda och mjölade bakpåtspapper. Ställ in plåtarna i ugnen samtidigt, byt plats efter halva tiden. Fals 1 och 3

100-125 grader i 1 1/2 timme

Fyllning:
Vispa grädden. Blanda resten av ingredienserna och blanda det med grädden.

Fördela dyllningen mellan och ovanpå bottnarna. Ställ in tårtan i frysen utan något över i cirka en timme., täck därefter över tårtan.

Garnera gärna med krossad dajm, strössel eller choklad

Lämna en kommentar