Glasstårta med Daim

8-10 bitar

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 3 st äggvitor
  • 1 dl socker

Fyllning

  • 5 dl vispgrädde
  • 300 g mjölkchoklad
  • 3 st äggulor
  • 1 st dubbel-daim

Garnering

  • 1 st dubbel daim

Gör så här

  1. Hacka valnötter och choklad grovt. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa på nytt hårt skum. Vänder ner choklad och nötter.
  3. Klipp till ett bakplåtspapper och kläm fast det i en form, 24 cm i diametern, med löstagbara kant. Smöra kanten.
  4. Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
  5. Vispa grädden till skum. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Lyft upp skålen från värmen och tillsätt äggulorna, ett i taget under omrörning. Tillsätt hälften av grädden och rör om. Rör ner resten av grädden och krossad daim.
  6. Häll glassmeten över den kalla kakan och täck över. Låt kakan stå i frysen minst 5timmar.
  7. Ta fram tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras och strö över grovhackad daim eller daimkulor.