8-10 bitar
Ingredienser
- 100 g valnötter
- 100 g mörk choklad 70%
- 3 st äggvitor
- 1 dl socker
Fyllning
- 5 dl vispgrädde
- 300 g mjölkchoklad
- 3 st äggulor
- 1 st dubbel-daim
Garnering
- 1 st dubbel daim
Gör så här
- Hacka valnötter och choklad grovt. Sätt på ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt lite socker i taget och vispa på nytt hårt skum. Vänder ner choklad och nötter.
- Klipp till ett bakplåtspapper och kläm fast det i en form, 24 cm i diametern, med löstagbara kant. Smöra kanten.
- Häll smeten i formen och jämna till den. Grädda i nedre delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt kakan kallna.
- Vispa grädden till skum. Bryt chokladen i mindre bitar och smält i ett vattenbad. Lyft upp skålen från värmen och tillsätt äggulorna, ett i taget under omrörning. Tillsätt hälften av grädden och rör om. Rör ner resten av grädden och krossad daim.
- Häll glassmeten över den kalla kakan och täck över. Låt kakan stå i frysen minst 5timmar.
- Ta fram tårtan 15-20 minuter innan den ska serveras och strö över grovhackad daim eller daimkulor.