Ingredienser:
1 tsk bakpulver
100 gram mörk choklad
1 3/4 dl råsocker
150 gram smör rumstemperatur
1 1/2 msk starkt kallt kaffe
2 1/2 dl vetemjöl
2 ägg
Fyllning & Garnering
1 st banan
1 st mörk center (kolafylld choklad 66g)
Florsocker
Gör så här:
Smält chokladen. Rör smör och råsocker poröst. Tillsätt ägg ett i taget under omrörning. Rör i chokladen. Blanda samman de torra ingredienserna och rör i dem tillsammans med kaffet. Fyll muffinsformarna till hälften med smeten.
Fyllning och garnering
Skär bananen i skivor och dela chokladrutorna på hälften. Lägg en bananskiva och en chokladbit i varje muffins. Fyll på resten av smeten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter på 200 grader. De ska vara lite kladdiga. Låt svalna. Pudra ev. över lite florsocker.