Portioner: 14
Ingredienser
100 gram smör eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Fyllning
Gör sedan fyllningen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjöl, socker och kakao och rör till en jämn smet. Tillsätt sedan mjöl och grädde och koka tills smeten tjocknar, vilket bara tar några minuter. Fördela smeten i chokladformarna och låt svalna. Förvara dem i frysen och ta fram drygt 20 minuter före servering
50 gram smör eller margarin
1,5 msk mjöl
0,5 dl socker
1,5 msk kakao
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Gör så här
Dessa muffins kan lätt misstas för stora, krämiga praliner. De har segt innehåll och lite tuggmotstånd. Serveras de halvtinade känns de därför inte så mäktiga. Bra att ha i frysen när choklad suget blir stort.
Börja med att smälta smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ner ägg och socker pösigt och rör ned det smälta smöret. Rör ned mjölet blandat med kakao, vaniljsocker och salt. Skeda upp smeten i små mazarinformar. Fyll inte på för fullt! Grädda därefter i ca 15 minuter i 175 grader. Låt svalna.