Ingredienser
- 250 gram digestivekex
- 125 gram smör
Fyllning
- 400 gram färskost
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 citron, rivet skal
- 2 dl färska hallon eller jordgubbar
- 100 gram vit choklad
- 3 dl créme fraiche
- 3 msk strösocker
Garnering
- 2 dl färska hallon eller jordgubbar
Tillagning
Mixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25cm i diametern) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter i 175 grader.
Vispa ihop färskost, socker, ägg och rivet citronskal med elvisp tills den blir slät, Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat ca 30 minuter. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten.
Vispa ihop choklad, créme fraiche och socker. ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen i ca 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten.
Garnera med färska hallon eller jordgubbar.