Portioner: 10
Ingredienser
- 200 g vit choklad
- 4 st ägg
- 1 msk socker
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl grekisk yoghurt
- 150 g italienska madelskorpor, biscotti
- 5 dl färska grovhackade jordgubbar
Garnering
- färska jordgubbar
- 1/2 dl grovhackade pistagemandel
Gör så här
Bryt chokladen i bitar. Smält i varmt vattenbad eller i mikrovågsugn.
Separera äggvita från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast vitt skum. Vispa gulorna och sockret separat till en ljus porös smet.
Vispa grädden i en rymligbunke. Rör ned äggulesmeten och chokladen. Vänd ned yoghurten försiktigt.
Grovkrossa skorporna och vänd ned dem i smeten tillsammans med bären.
Vänd sist ned de hårt vispade äggvitorna varsamt.
Häll smeten i en frystålig form. Låt stå i frysen 4-6 timmar. Smeten bör då vara halvfryst.
Djupfryses glassen bör den tempereras i kylskåpet någon timme innan servering.
Garnera med bär och mandel vid servering.