Kokoskaka

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl kokosflingor
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker

Gör så här
Smörj en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Strö den sedan med kokosflingor istället för brödsmulor. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan smöret och därefter kokosflingorna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och blanda om ordentligt så att eventuella mjölklumpar försvinner. Häll smeten i formen och grädda knappt 18 minuter i 175 grader. Servera gärna med glass eller grädde. Förvara svalt.

Receptet ger 1 kaka ej endast en protion

Lämna en kommentar