Ingredienser
- 125 g smör eller margarin
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl kokosflingor
- 2½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1½ tsk bakpulver
- 1½ tsk vaniljsocker
Gör så här
Smörj en form med löstagbar kant, ca 21 cm i diameter. Strö den sedan med kokosflingor istället för brödsmulor. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt sedan smöret och därefter kokosflingorna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och blanda om ordentligt så att eventuella mjölklumpar försvinner. Häll smeten i formen och grädda knappt 18 minuter i 175 grader. Servera gärna med glass eller grädde. Förvara svalt.
Receptet ger 1 kaka ej endast en protion