Ljuvlig chokladtryffelpaj

Ingredienser

  • 2 msk florsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 äggula

Tryffel

  • 1 1/2 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 300 gram mörk choklad med hög kakohalt
  • 75 gram rumsvarmt smör

Gör så här
Sätt ugnen på 200grader.

Smält smöret till degen och blanda ihop resten av ingredienserna.

Tryck ut degen i en stor pajform, ca 30 centimeter i diametern.

Grädda skalet i 10 min och låt det kallna helt.

Koka upp konjaken och grädden i en kastrull, dra från värmen och lägg i chokladen, bruten i bitar. Rör tills allt smält. Rör sist i smöret, klickvis

Häll tryffeln i pajskalet. Låt svalna och ställ sedan i kylen till nästa dag.

Garnera pajen med hyvlad vitchoklad och färska hallon. Servera med lätt vispad grädde.

Lämna en kommentar