Ingredienser
- 2 msk florsocker
- 2 msk kakao
- 150 gram smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 äggula
Tryffel
- 1 1/2 msk konjak
- 2 dl vispgrädde
- 300 gram mörk choklad med hög kakohalt
- 75 gram rumsvarmt smör
Gör så här
Sätt ugnen på 200grader.
Smält smöret till degen och blanda ihop resten av ingredienserna.
Tryck ut degen i en stor pajform, ca 30 centimeter i diametern.
Grädda skalet i 10 min och låt det kallna helt.
Koka upp konjaken och grädden i en kastrull, dra från värmen och lägg i chokladen, bruten i bitar. Rör tills allt smält. Rör sist i smöret, klickvis
Häll tryffeln i pajskalet. Låt svalna och ställ sedan i kylen till nästa dag.
Garnera pajen med hyvlad vitchoklad och färska hallon. Servera med lätt vispad grädde.