Marshmallowmuffins

Portioner: 12

Ingredienser

  • 100 gram vita minimarshmallows
  • 225 gram vetemjöl
  • 55 gram kakaopulver
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 115 gram mjukt ljust farinsocker
  • 2 medelstora ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 6 msk rapsolja

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinspanna med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.

Klipp marshmallown i halvor.

Blanda samman mjöl, kakaopulver och slat i en stor bunke. Rör i farinsocker och marshmallown.

Vispa samman äggen lätt i en stor skål och vispa sedan i mjölken och oljan. Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.

Fördela smeten i den smorda muffinspannan. Grädda muffinsen i cirka 20 minuter tills de har höjt sig ordentligt och känns fasata.

Låt muffinsen vara kvar i muffinspannan i 5 minuter. Flytta sedan över dem till ett galler och låt kallna.

Lämna en kommentar