Ingredienser
- 280 gram vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1/2 krm salt
- 115 gram strösocker
- 175 gram chokladbitar
- 2 medelstora ägg
- 2 1/2 dl mjölk
- 6 msk rapsolja
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsform med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda i socker och chokladbitarna.
Vispa samman ägg lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet.
Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt är blandats men rör inte för länge.
Fördela smeten i den smorda muffinspannan. Grädda muffinsen i den uppvärmda ugnen i cirka 20 minuter tills de har höjt sig, är gyllenbruna och känns fasta.
Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5 minuter, servera dem varma eller lägg dem på ett galler och låt kallna.