Muffins med chokladbitar

Ingredienser

  • 280 gram vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 115 gram strösocker
  • 175 gram chokladbitar
  • 2 medelstora ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 6 msk rapsolja
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsform med 12 fördjupningar eller ställ upp 12 pappersformar på en plåt.

Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en stor bunke. Blanda i socker och chokladbitarna.

Vispa samman ägg lätt i en stor tillbringare eller skål och vispa sedan i mjölken, oljan och vaniljextraktet.

Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt är blandats men rör inte för länge.

Fördela smeten i den smorda muffinspannan. Grädda muffinsen i den uppvärmda ugnen i cirka 20 minuter tills de har höjt sig, är gyllenbruna och känns fasta.

Låt muffinsen vara kvar i pannan i 5 minuter, servera dem varma eller lägg dem på ett galler och låt kallna.

Lämna en kommentar