Portioner: 12
Ingredienser
- 280 gram vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1/2 krm salt
- 115 gram mjukt ljust farinsocker
- 50 gram mörk choklad i bitar
- 50 gram mjölkchoklad i bitar
- 50 gram vit choklad i bitar
- 2 ägg
- 2 1/2 dl créme fraiche
- 6 msk rapsolja
- 1 tsk vaniljextrakt
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med 12 fördjupningar eller ställ ut 12 pappersformar på en plåt.
Blanda samman mjöl,bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i socker och chokladbitarna.
Vispa samman ägg i en skål och vispa sedan ner créme fraichen, oljan och vanlijextraktet.
Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.
Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter tills de höjt sog ordentligt, är gyllenbruna och fasta.