Muffins med tre sorters choklad

Portioner: 12

Ingredienser

  • 280 gram vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 krm salt
  • 115 gram mjukt ljust farinsocker
  • 50 gram mörk choklad i bitar
  • 50 gram mjölkchoklad i bitar
  • 50 gram vit choklad i bitar
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl créme fraiche
  • 6 msk rapsolja
  • 1 tsk vaniljextrakt

Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en muffinsplåt med 12 fördjupningar eller ställ ut 12 pappersformar på en plåt.

Blanda samman mjöl,bakpulver och salt i en stor bunke. Rör i socker och chokladbitarna.

Vispa samman ägg i en skål och vispa sedan ner créme fraichen, oljan och vanlijextraktet.
Gör en fördjupning i mitten av de torra ingredienserna och häll i äggblandningen. Rör försiktigt tills allt blandats, men rör inte för länge.

Fördela smeten i formarna. Grädda muffinsen i den förvärmda ugnen i cirka 20 minuter tills de höjt sog ordentligt, är gyllenbruna och fasta.